Logo van ons webdesign bedrijf Sitespin

Heb je een nieuwe website nodig? Dan is het schrijven van een goede briefing erg belangrijk. Om jouw wensen en eisen goed duidelijk te maken, stel je een complete briefing op. De onderstaande vragen kun je gebruiken als leidraad voor het opstellen van jouw briefing.

 

Korte omschrijving van je organisatie.

Het internetbureau waarmee je samenwerkt moet een goed beeld hebben van je bedrijf. Een goede beschrijving leidt tot een website die beter aansluit bij je bedrijf en jouw klanten meer zal aanspreken.

  1. Wat doet je bedrijf precies?
  2. Wat zijn de missie, visie en kernwaarden van jouw bedrijf?
  3. Waarin onderscheid je bedrijf zich van de concurrent? 

 

Omschrijving van de opdracht.

In dit deel gaat het over de opdracht. De website dus. Waarom vind je dat jouw bedrijf een website nodig heeft? Welk doel dient de website? En wanneer is deze website een succes voor jou? Met welke (ontwerp)regels moeten we rekening houden? Heb je mogelijk andere websites gezien die je qua design of opbouw interessant vindt? 

 

Functionaliteiten van de website.

Welke onderdelen moet de website allemaal krijgen. In dit stadium denk je onder andere na over de navigatiestructuur. Welke pagina’s moeten er allemaal op je website staan? Home, over ons, contact, dienstenpagina’s? Welke functionaliteiten heb je nog meer nodig om het doel van de website te realiseren? Denk bijvoorbeeld aan een betaalportal (iDeal) of een agenda-functie.

 

Planning.

Wanneer moet de website ongeveer af zijn. Zorgt dat de planning realistisch is. De planning bepaalt voor een groot deel het succes van het project.

 

Budget.

Zorg dat je vanaf het begin duidelijk bent over het beschikbare budget. Meestal geven internetbureaus zelf aan met welke kosten je rekening moet houden. Kies daarom altijd voor een internetbureau waarvan je van tevoren weet dat je de zorg en kwaliteit krijgt die je verlangt, voor een prijs die je kunt betalen. 

 

Heb jij nu écht een website nodig en ben je door dit artikel geïnspireerd om ons een briefing te sturen? Richt deze dan aan ons via mail of vul ons contactformulier in.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *