Logo van ons webdesign bedrijf Sitespin

Goede hero voor je landingspagina

Landingspagina’s zijn krachtige tools die worden ingezet om de bezoeker te verleiden tot één specifieke actie. De focus op die enkele actie maakt landingspagina’s anders dan andere websites. In een tweetal artikelen gaan we dieper in op de do’s en dont’s bij het maken van een landingspagina. Vandaag deel 1, de hero van de landingspagina. Dat is het deel van je pagina boven de vouw: alle content die de bezoeker ziet zonder naar beneden te scrollen.

Hoe uitnodigend een Hero wordt gevonden, hangt voor een groot deel af van de eenvoudigheid en duidelijkheid van de hero. Een eenvoudig design verhoogt de focus van de bezoeker en helpt de belangrijke zaken op te vallen.

Headline

De headline is het eerste dat je bezoeker ziet en moet duidelijk de waardepropositie weergeven. Gebruik een headline die duidelijk maakt welk voordeel het gebruik van jouw product oplevert. Vertel in je heading precies wat je bezoekers kunnen krijgen op jouw landingspagina. Verkoopt jouw organisatie kaarsen, dan zou de heading kunnen zijn: “Kaarsen die net zo goed ruiken als ze eruit zien”.

Sub headline

Veel landingspagina’s vertellen wat er wordt aangeboden in de headline en gebruiken de sub headline om het aanbod verder te verduidelijken en weer te geven op welke manier de bloofde waarde word geleverd. Om in voorbeeld van de kaarsen te blijven: “handgemaakte kaarsen, gemaakt met duurzame materialen en een brandtijd van min. 85 uur”.

Call-to-action

Gebruik (een) pakkende en klikbare call-to-action knop(pen) die bezoekers uitnodigt om je product aan te kopen, zich aan te melden of een andere actie te ondernemen. In het kaarsenvoorbeeld zou je kunnen denken aan: “Shop nu”

Social proof

Mensen zijn over het algemeen gevoelig voor social proof: andere mensen die aangeven het product te waarderen. Wee hiermee wel eerlijk: heb je geen (goede) reviews, gebruik ze dan niet. Ga geen nep-reviews bedenken.  

Productafbeelding/-voordelen

Het is absoluut essentieel om een werkend voorbeeld van je product te laten zien en (indien mogelijk) in de afbeelding te tonen welke waarde je product biedt. Focus je op de belangrijkste punten. Laat zien om welk product het gaat, en het liefst hoe het eruit ziet wanneer het in gebruik is.

 

In het algemeen geldt dat je er goed aan doet om het design van de hero minimalistisch en simpel te houden. Gebruik een strak, eenvoudig ontwerp met veel witruimte dat mensen bij het product houdt en tot actie aanzet. Kies een groot lettertype zodat bezoekers gemakkelijk kunnen lezen en begrijpen waar de landingspagina over gaat.

Om te bepalen welke headline/call-to-action voor jou goed werkt, is het verstandig te A/B testen. Op die manier kun je waardevolle analytics verzamelen over het gedrag van je bezoekers op jouw website. Om te kunnen A/B testen heb je een tool nodig, zoals bijvoorbeeld Hotjar.

Heb je meer vragen over de opmaak van je landingspagina? Stuur ons dan gerust een berichtje. Voor deel 2 (de rest van de landingspagina) hoef je alleen maar onze website in de gaten te houden.

De Kracht van Samenwerking: Het Verhaal achter Sitespin

Ontdek het inspirerende verhaal achter Sitespin, een innovatief webontwikkelingsbedrijf dat is opgericht door Mitch Albracht en later versterkt werd door Sidney Kunst. Lees hoe hun complementaire vaardigheden en gedeelde passie hebben geleid tot de oprichting van een succesvol bedrijf dat hoogwaardige weboplossingen biedt.